A legjobb barátnőmmel tavasszal megnyitjuk álmaink szállodáját!

A legjobb barátnőmmel, akivel pelenkás korunk óta ismerjük egymást kábé, négyévesen határoztuk el, hogy egyszer nyitni fogunk közösen egy szállodát. Emlékszem, gyerekként is azt játszottuk a Barbie babáinkkal, hogy szállodavezető társtulajdonosok vagyunk. Persze később ezek a tervek kissé elhalványultak, ahogy egyre több idő telt el, tinédzserkorunkban már inkább csak viccelődtünk vele, nosztalgikusan nevetgélve azokon az időkön, amikor még ezt a jövőt képzeltük el magunknak.

Sejthető, hogy azért írok ide, mert végül beteljesült ez az álmunk: ráadásul onnan jött, ahonnan nem is számítottunk rá. A barátnőm ugyanis örökölt egy elég szép és nagy házat a nagyszüleitől, Budapest egyik elég jó fekvésű negyedében.

Gondolkodni kezdett, hogy mit kezdjen vele, először azon gondolkodott, hogy érdemes lenne eladni, aztán minél többet tanakodott rajta, felkeresett, hogy mit szólnék, ha kis befektetéssel megcsinálnánk a szállodát, amiről régen álmodoztunk. Tulajdonképpen észszerű elképzelés volt, lévén én tényleg turizmus szakirányú egyetemet végeztem, és ekkor már évek óta dolgoztam egy másik szállodánál, neki meg mindig is volt érzéke a pénzügyekhez, és el is határozta, hogy ha komolyan gondoljuk, akkor beiratkozik egy OKJ-s tanfolyamra.

Nem kellett sokáig győzködnünk egymást, végül belevágtunk.

Lázas készülődésbe kezdtünk. Miközben Dóri épp végezte a féléves képzését, el is kezdtük a felújítást, berendezést. Az ebédlővel, konyhával és a raktárhelyiségekkel kezdtük, azaz a legalsó szinttel. A http://www.rackinglog.hu/termekek/konnyu-polcrendszer/salgo-polc/ oldalon találtunk olyan salgó polc rendszert, és az ezt forgalmazó céget, amely teljes mértékben megfelelt az elvárásainknak. Miután a linkelt weboldalon (http://www.rackinglog.hu/termekek/konnyu-polcrendszer/salgo-polc/) utána olvastunk a polcrendszer megrendelésével kapcsolatos lépéseknek, és már pontosan tudtuk, hogy hol lesz a raktárhelyiség, megkerestük a Rackinlog szakembereit, és kértünk tőlük egy árajánlatot.

Ennek a menete úgy nézett ki, hogy egy nagyon kedves kollégájuk kiszállt a helyszínre, megbeszélni velünk a pontos elképzeléseink, illetve megvizsgálni és felmérni a helyiség adottságait, és ennek fényében tervezték meg magát a polcrendszert, illetve készítették el a végleges árajánlatot.

Ami különösen tetszett, hogy nagyon szuperül személyre lehet szabni egy salgó polcrendszert, pedig az ember nem is gondolná. Legalábbis én tényleg nem gondoltam volna. De igény szerint lehet kérni címketartót, oldalfalat vagy akár elválasztót is a polcokra, arról nem is beszélve, hogy a polcok közötti távolság is variálható, nagyjából 3 centinként, így a polclemezek közötti távolság is kedvünkre variálható.

Ezek után már nagyon rövid időt vett igénybe, míg elkészült a tényleges terv és az árajánlat. Természetesen mindennel meg voltunk elégedve, szóval gondolkodás nélkül elfogadtuk, aztán izgatottan vártuk, hogy kiszállítsák a polcrendszerünk, aztán a Rackinglog szakemberei telepítsék.

Amikor ez is megtörtént, már majdnem teljesen készen voltunk az alsó szinttel, minimális dolgokat kellett még elintézni. Dórival nagyon elégedettek voltunk, minden pontosan olyan lett, mint ahogy azt elterveztük. Lassan nekikezdhettünk így a felső szintnek is. Reményeink szerint tavasszal már nyithatunk is, úgy terveztük, hogy májustól már vendégeket fogadunk. Mi igazán nagyon várjuk már, hogy erre sor kerüljön.