Nejlonszatyrot Bugattira

Ismeritek azt a férfitípust, aki a farzsebében hurcol magával a lakáskulcsától kezdve az iratain keresztül az aprópénzig mindent; aki a strandra egy szál törölközővel a nyakában indul el; és aki, ha mégis muszáj olyasvalamit is magával vinnie, ami túlmutat egy átlagos farzseb kapacitásán, üzembiztosan előkap egy nejlonszatyrot a spejzból?

Na, az én párom pont ilyen.

Nem is lenne ezzel igazából semmi baj – felőlem ott lóbálja a szatyrát, ahol akarja – de idén, amikor nyaralni indultunk, nálam is betelt a pohár. Mert az tuti, hogy én nem sétálok be egy wellnessszálloda recepciójára egy nejlonszatyros pasival. Nincs az az isten.

Úgyhogy gerillaakcióba fogtam, és táskalelőhelyek után kezdtem kutakodni a neten – így jött velem szembe az Anna táska webshopja.

Egy wellnessezős hétvégéhez nem kell túl sok minden (fürdőgatya, papucs, meg valami, amit az ember fel tud venni a vacsorához), így aztán nem kifejezetten utazótáskát kerestem – inkább valami olyasmit, ami viszonylag filigrán, stílusos, és nem rettent el még egy olyan megátalkodott táskatagadót sem, mint amilyen a párom. Az Anna táska oldalán hamar meg is találtam az ebből a szempontból tökéletes márkát: a Bugattit. A webshop által forgalmazott többi márkával ellentétben (mint például a Tamaris vagy az Anekke) a Bugatti férfitáskák széles kínálatát sorakoztatja fel, a neszesszerektől a hátizsákokig és válltáskákig sok mindent, így nagyon fellelkesültem (ez egyébként könnyen megtörténik velem, ha vásárlásról van szó), és elég gyorsan telepakoltam a virtuális kosaramat mindenfélével.

Lássuk is, miről ítéltem úgy, hogy alkalmasak lehetnek a párom szatyrokkal kapcsolatos érthetetlen becsípődésének orvoslására!

Mindenekelőtt kézenfekvőnek tűnt egy megfelelő méretű kézitáska beszerzése. Ugyanúgy működik, mint a nejlonszatyor: belehajigálod, amit akarsz, aztán lógathatod a fülénél ugyanazzal a lezser eleganciával. (Annyi a különbség, hogy Bugatti kézitáskával ez kevésbé röhejes.) Szóval talán meg tudja majd szokni. Több kézitáskát is találtam a webshopban – végül egy teljesen egyszerű, 54x30x24-es méretű, szürke színű darab lett a befutó. Elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen idegesítő, de pár dolog azért kényelmesen elfér benne, szóval kisebb utazások kísérőjének éppen ideális.

A második választottam egy szürke férfi hátizsák lett: sokfélét láttam ebből is, de végül az egyik legegyszerűbb vonalú, szögletes fazonú darab mellett döntöttem, ami a kézitáskával is harmonizál.

A harmadik választásom pedig egy sötétkék neszesszer lett – nem mintha röngtenlátást tulajdonítanék a recepciósoknak, és feltételezném, hogy kiszúrják a Bugatti kézitáskán keresztül azt a rettenetes alkalmatosságot, amiben a párom a fogkeféjét egyébként hordozni szokta, de nem szerettem volna félmunkát végezni.

És ha már a páromnak így bevásároltam, magamat is megleptem valamivel: egy fekete Bugatti válltáskával, ami tök jól fog passzolni a párom cuccaihoz. Már ha hajlandó lesz hordani őket.

Az Anna táska mellett szól egyébként az is, hogy a kiszállításban is gyorsak: a honlapjukon 1-3 munkanapot ígérnek, ami több termék vásárlása esetén 1-5 munkanapra nőhet ugyan, de még így is időben kézhez kaphatjuk a kiszemelt táskákat akkor is, ha csak az utazás előtt egy héttel kapcsolunk.

Szóval most már csak az én notórius szatyorpörgető páromon múlik, hogy vajon lecseréljük-e a nejlonszatyrokat Bugattira…