Még csak nemrég nyitottunk, máris fel kellett újítani a konyhákat

Írtam már nektek a majdnem kudarcba fulladt megnyitónkról, ott már szót ejtettem a konyhákról is, amik a szobákhoz tartoznak. Ezt itt olvashatjátok: https://hotelnapsugar.hu/kis-hijan-kudarcba-fulladt-szallodamegnyito/.

Sajnos azóta sem zajlanak zökkenő mentesen a dolgok felénk, ugyanis a tervezésnél nem vettük figyelembe azt, hogy a konyhákban egy kicsit más a hőmérséklet és a páratartalom, mint máshol, és puha fából készíttettük a konyhabútort, így azok elkezdtek megsüllyedni, a lábaik nem tartanak már rendesen, így sajnos a konyhákat, amikre olyan büszkék voltunk, teljesen át kell gondolnunk. Még nem olyan nagy a baja, de már beütemeztük a felújítást.

Legutóbb amikor konyhabútort vásároltunk, felvettük a kapcsolatot egy céggel, kinéztünk egy konyhabútort a kínálatukban és megrendeltünk belőle egy csomót, nem fektettünk annyira nagy hangsúlyt a tervezésre, mint kellett volna.

A hibáiból tanul az ember. Elég drága tanulópénz volt, de most már tudjuk, hogy a kemény fákat kell előnyben részesíteni a konyhabútoroknál, azok sokkal strapabíróbbak. Ezek a bútorok nem arra voltak kitalálva, hogy minden nap minden vendég kihúzigálja a fiókokat, hogy vágódeszka nélkül vágjanak a pulton és a folyamatos gőzt sem bírta a fa. Szép volt nagyon, azt meg kell hagyni, de nem volt valami strapabíró.

Most úgy döntöttem, hogy sokkal alaposabban utána fogok nézni, hogy milyen anyagokból kellene állnia egy ilyen sűrűn igénybe vett konyhának ahhoz, hogy újabb 3 év múlva ne kelljen megint egy ilyen nagy felújítást végezni.

Nem arról van szó, hogy nem szeretek felújítani, csak a hotel költségvetésébe nem ütemeztük be egy ilyen nagyszabású felújítást.

Azonnal neki is kezdtem az információ gyűjtésnek és találtam egy nagyon jó kis oldalt, ahol elég sok mindent összeszedtek a konyhabútorokról: http://konyhabutorom.hu/konyhabutor-olcson.html.

Itt hasznos tanácsokat lehet olvasni arról, hogy hogyan kellene nekikezdeni egyáltalán a konyhabútor választásának. Arról is szót ejtenek, hogy hogyan lehet spórolni a konyhabútoron a minőség megtartása mellett, így hogyan lehet olcsón konyhabútorhoz jutni. Ez nekem kifejezetten hasznos, mert nem akarok a kelleténél többet fizetni a konyhákra.

Az oldalon leírták, hogy milyen anyagokból készülhet a konyha, melyik a legjobb és miért, melyik ami még elfogadható, és mi az, amitől óvakodni kell. HA előbb találtam volna meg ezt az oldalt, biztos vagyok benne, hogy nem azt a konyhabútort vettem volna, amit végül most le kell cserélnünk!

Még nagyon kezdetleges státuszban van a felújítás és a tervezés, de már most jó, ha tisztában vagyok azokkal a dolgokkal, amikre érdemes figyelni, hogy ne ismétlődjön meg a mostani eset és ne kelljen hamar újra konyhát cserélni az összes szobánál.

A http://konyhabutorom.hu/konyhabutor-olcson.html oldal nagy segítség a tervezésben, arról is írtak, hogyan lehet csak felújítani a konyhabútort, anélkül, hogy le kellene cserélni benne mindent. Most nagyon efelé hajlok, nagyon nagy kiadás lenne az összes bútort lecserélni, ha sikerül találnunk egy jó szakembert, akkor akár elég csak a felújítást kifizetni.