Spirituális élmény Tibetben

Mióta az eszemet tudom, valahogy mindig is vonzott Tibet. Elképesztett képekről a csodálatos panoráma, amivel rendelkezik, illetve nem elfelejtendő az a spiritualitás sem, amely ott lengi körbe a légkört, és ami miatt nagyon sokan látogatnak el oda. Sajnos nem túl olcsó egy ilyen utazás, de az interneten találtam egy nagyon kedvező ajánlatot, és úgy döntöttem, ideje lenne belevágni ebbe a nagy kalandba. Egy szálloda hirdetett egy egyszemélyes szobát az eredeti ár töredékéért, és ekkor éreztem, hogy ezt most nem szabad kihagyni, mert akkor egy életre bánni fogom. Az sem tántorított el, hogy magányos utazásba vágok bele, úgy voltam vele, hogy legalább nagyon jó önismereti lecke lesz. Itt, ebben az országban ismerkedtem meg a hangtálakkal, ami aztán túlzás nélkül megváltoztatta az egész életemet.

Jótékony rezgések egy különleges tálból – Tibeti hangtálak – Nepáli termékek

Egy séta alkalmával lehetőségem nyílt, hogy kipróbálhassam ezt a nagyon különleges hangszert. Elsőre a hangzása igen furcsa volt, de a helyiek megmagyarázták, hogy elég sok gyakorlás kell ahhoz, hogy az ember ki tudjon csikarni belőle megfelelő hangzást. Ekkor megnyugodtam, de elindult a bogárka a fejemben, hogy ki kellene művelnem magam ebből a dologból. Sajnos nem tudtam hazavinni magammal hangtálat, mert a repülőn nagyon megdobta volna a poggyászom súlyát, ami jelentős többletköltségeket okozott volna, de ez nem szegte kedvem. Mint megtudtam, otthon, Magyarországon is be tudok szerezni ilyen eszközöket a nepalitermekek.com – ról. Ahogy ellátogattam a weboldalukra, nagyon elámultam azon, amit ott olvastam. Ugyanis úgy írták le a termékeket, amilyenek tényleg a valóságban is, az embernek szinte a szeme előtt jelenik meg olvasás közben a hangtál.

Amit tudni kell a tibeti hangtálakról, az elsősorban az, hogy kézzel készítik őket egytől egyig. Egy ilyen hangszernek az is adja a különleges energiáját, hogy benne van az alkotó szíve – lelke. Egy bonyolult és hosszadalmas eljárás során nyerik el végső alakjukat, és hétféle fémet használnak fel ennek során. Ez a hétféle fém azt hét bolygót jelképezi, amelyeknek a létezéséről a tibetiek tudtak akkor, amikor ez a szokás kialakult. Így a hangtálak sikeres elkészítéséhez segítségül hívták az asztrológia energiáit is.

Az előbb említett folyamatos gyakorlás során egy olyan kapcsolat alakulhat ki a hangtál és közöttünk, amelyet korábban el sem tudtunk volna képzelni. A rezgései rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre, nem hiába használták és használják bizonyos területeken a mai napig gyógyításra. Ugyanis képes az emberi szervezet ideális rezgésszintjét, tehát az egészséges állapotot visszaállítani. Fontos azonban megjegyezni, hogy a hangtálak hangzása annak függvényében eltérő lehet, hogy a használójának milyen a lelkiállapota, hangulata. Illetve az idők során a hangtálak hangzása megváltozhat, összetettebbé, mélyebbé alakulhat.

Én az embereknek receptre felírnám azt, hogy életükben legalább egyszer zarándokoljanak el Tibetbe, de legalább is használjanak hangtálakat. Hihetetlen mértékű változás tud bekövetkezni az ember életében, ha rendszeresen gyakoroljuk, hogyan is kell megszólaltatni ezeket az eszközöket. Én biztos vagyok abban, hogy amíg élek, használni fogom a tibeti hangtálakat.