Angol nyelvtanfolyamon vett részt a recepciós

A kedvenc hotelünkben már barátként üdvözöljük a személyzetet

Évről évre minden alkalommal ugyanabban a vidéki szállodába töltjük el a nyári szabadidőnket. Hogy öreges megszokás-e? Ne tudom, lehet. Elvégre, egyikőnk sem mai csirke már a feleségemmel. Erre a hotelre egy pár éve akadtunk rá, egy turisztikai ügynökség ajánlotta a figyelmünket. Úgy voltunk vele, kipróbáljuk, lent töltünk egy pár napot, és ha nem élvezzük az ott létet, legfeljebb hazajövünk. Sok veszíteni valónk nincs. Nos, szerencsére pozitívan csalódtunk a helyben. A személyzet fantasztikus, a táj meseszép, a szobák nagyon kényelmesek. Így azóta is minden évben visszatérő vendégek vagyunk a szállodában.

Így szép lassan volt lehetőségünk a személyzettel is összebarátkozni. Mostanra már, akárhányszor lelátogatunk, kedves ismerősökként üdvözöljük egymást. Valamit jól csinálhatnak, ugyanis sok a visszatérő vendég, sőt! Mostanra egyre több a külföldi turista is. Már tavaly is voltak egy páran, meg is gyűlt velük szegény recepciósnak a baja rendesen. Idén azonban mintha gördülékenyebben menne a kommunikáció, meg is kérdeztem tőle, mi történt. Mint kiderült, angol nyelvtanfolyamra iratkozott be a nyelvoktatas.hu-nál, ezért egyre magabiztosabban beszél angolul. Úgy mesélte, ma már mindenkinek szüksége van rá, hogy angolul meg tudjon szólalni, mindig is sajnálta, hogy neki ez eddig nem sikerült megfelelően. Innen jött az ötlet tavaly nyáron, hogy ráfekszik az angolra, hogy aztán szót tudjon érteni az egyre növekvő külföldi vendégsereggel.

Rugalmas angol nyelvtanfolyam egyéni igényekre szabva!

A nyelvoktato.hu angol nyelvtanfolyam lehetőségét azért kedvelte meg, mert nagyon rugalmas és egyénre szabott. Az ügyintézők nagyon kedvesek, és minden élethelyzetre van javaslatuk, milyen módszerrel lehetne a leghatékonyabban megtanulni angolul. Így például a delikvensünk először csoportos nyelvtanfolyamon vett részt, ami nem is volt baj, mert ez nagy hangsúlyt fektetett a kommunikációs készségek javítására. Így rögtön éles helyzetekben kellett kipróbálnia magát, és le kellett küzdeni a félelmét – egyszerűen muszáj volt megszólalnia. Miután sikerült áttörnie ezt a gátat, már sokkal jobban élvezte a kommunikációt a recepciós pultban is.

De nem csak a csoportos angol nyelvtanfolyamok miatt nagyon jó a nyelvoktato.hu képzése.Ma már például a egyéni órákat is vesz a recepciósunk, ahol csak vele, az ő igényei szerint foglalkozik valaki. Így lehetőség van arra, hogy a csoportos órákon felszedett tudást rendszerezzék és jobban elmélyítsék magukban a tanulók. Sőt, a mai digitális korban már arra is van lehetőség, hogy ezek az órák online térbe kerüljenek át! A nyelvoktato.hu tanárai ugyanis online is elérhetőek, így lehetőség van Skype-on keresztül is tanulni a kiszemelt tanár segítségével. Aki pedig már kicsit önállóbb, az online nyelvkurzusra is beiratkozhat, ez még több szabadságot ad, mint a Skype-os angol órák. Mondtam is a feleségemnek, hogy nekünk is érdemes lehet beiratkozni egy hasonló tanfolyamra. Ki tudja, talán jövő nyáron már mi is el tudnánk beszélgetni az ide látogató külföldiekkel.