A vakáció előtt gumicsere

Nagyon szeretünk a férjemmel síelni, így igyekszünk minden évben időt szakítani erre az elfoglaltságra. Nagyon jó sport, kikapcsol, és a nap végére kellemesen elfáraszt. Ráadásul nem csak én és a férjem szeretjük ezt a tevékenységet űzni, hanem a tágabb család is, így mindig sokan szoktunk elutazni erre az éves vakációra. Nagyon jó arra is, hogy összehozza a családot, hiszen az év többi részében nincs arra túl sok időnk, hogy időt töltsünk egymással, ami ugyan szomorúan hangzik, de sajnos igaz. A férjem le is foglalt egy szállodában néhány szobát, ahol mind el fogunk férni. A helyszín egy ausztriai síparadicsom volt, ahol a méteres hó biztosítja annak feltételeit, hogy nagyon jókat lehessen síelni. Már jóval a vakáció előtt elkezdtem a pakolást, hogy biztosan ne maradjon ki semmi, ami szükséges lenne ehhez a sporthoz. Egy valamiről felejtkeztem el, vagyis igazából nem is én, hanem a férjem, ez pedig az volt, hogy a nyári gumikat lecseréljük télire. Ugyanis ezt még nem tettük meg amiatt, hogy elég enyhe telünk volt abban az évben, és nem éreztük szükségét.

Viszont indulás előtt ezt a dolgot el kellett intézni, így ellátogatott a férjem arra az oldalra, ahol szerinte a téli gumi a legjobb ár – érték arányban van, így már évek óta innen rendel. A választása a PIRELLI GUMIABRONCS – 275/40R21 V Scorpion Winter XL Runflatra esett, mert az autónkhoz ez passzolt. A férjemnek először azért tetszett meg a gumidiszkont.hu oldala, mert azt olvasta az általános információknál, hogy ez egy 100 % – ban magyar tulajdonú vállalkozás. Nekünk ez azért volt nagyon nagy súlyú döntés szempontjából, mert a férjem és én is egyéni vállalkozók vagyunk, így tisztában vagyunk vele, mennyire fontos, hogy támogassuk a hazai cégeket, hiszen sokszor a fennmaradást jelenti nekik egy – egy termék megvásárlása. Mivel magyarok üzemeltetik, ebből az következik, hogy magyar áfás számlát is tudnak kiállítani, ami értelemszerűen 27 %.

téli gumi

Sokat nyomott a latban az a tény, hogy van házhoz szállítási lehetőség náluk, így nem kellett sokat gondolkodnunk, hogy ezt a szolgáltatást válasszuk – e vagy sem. Ugyanis a férjem is és én is nagyon időpazarló tevékenységnek tartjuk azt, ha az embernek a telephelyre kell járkálnia azért a termékért, amit meg szeretne venni. Ráadásul ha munkanapokon délelőtt rendelünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy másnap már kézhez is vehetjük a megrendelésünket, aminek ára 1 490 Ft / gumi, ami szerintem nem túl sok, legalább is az én meglátásom szerint. Persze megilleti az elállás joga a vásárlót 14 napon belül indoklás nélkül, ahogyan az a fogyasztóvédelmi törvényben meg van határozva.

Szerencsére még éppen időben tudtuk leadni a megrendelésünket annak tekintetében, hogy időben megkapjuk a téli gumikat az indulás előtt. Minden időben, sérülések nélkül megérkezett, így a férjem el is vitte az autónkat a gumikkal a helyi autószerelőhöz, hogy alkalmas legyen arra, hogy a méteres hóban tudjunk vele közlekedni. Ismét nem kellett csalódnunk a termékek és a szolgáltatás minőségében, minden úgy volt, ahogy azt a vállalat garantálta nekünk. Szerencsésen odaértünk az osztrák síparadicsomba, és felejthetetlen néhány napot tudtunk ott eltölteni a családdal. Ha bárki engem kérdezne, én bátorítanék mindenkit, hogy váltson erre a szolgáltatásra, mert nagyon sok fejfájástól kímélheti meg magát az ember így.