Egy hotelnek is ügyelnie kell a megfelelő flottakezelésre

Korábban egy barátnőmmel úgy gondoltuk, kipróbáljuk magunkat cégvezetés fronton, és így is tettük. Belevágtunk, és nekiláttunk az első közös szállodánk vezetésének. Ahogyan korábban is írtam, szerencsére volt mire alapoznunk, így nem kellett attól tartanunk, miből fogjuk előteremteni a projekthez szükséges tőkét. Ezért hamar sikerült belevágni az üzletbe. Szerencsére egyezik az ízlésünk, ezért nem sokat vitatkoztunk az üzlet beindításakor. Nagyon izgalmas volt ennyire az elejétől részt venni valaminek a megszületésében! A lakosztályokba a bútorokat Dórival együtt választottuk ki, a színárnyalatokban és a stílusban is viszonylag hamar megegyeztünk. Mivel mindketten szeretjük a türkizt, ezért alapvetően ez a szín dominál a falakon. Valahol olvastam, hogy a türkiz megnyugtatja a szemet, és a kipihentség érzetét kelti. Nem tudom, ez igaz-e, mindenesetre nekünk a hotellel kapcsolatban bevált.

A hotel arculatához igyekszünk igazodni mi is a megjelenésünkben. Így a logónkban is elrejtettünk egy kis türkizt, illetve a személyzetünk is mindig visel magán valamilyen kékeszöld elemet. Vagy egy sálat, vagy egy zsebkendőt, de valakinek még az inge is harmonizál mindezzel. Amire szintén nagy hangsúlyt fektettünk, az a céges autóflottánk arculata. Autótípustól függetlenül mindegyik autónk hófehér, amit egy türkizkék hullámvonal díszít az oldalán. Letisztult, mégis rendkívül esztétikus. Persze az autók fehér színe miatt sokat kell mosatnunk őket, de ennyit megér a tökéletes összhang a részünkre. A viccet félretéve viszont tényleg sok pénzt elvisznek az autók. Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, mint a nagy multik, hogy több tíz autóra kérjünk ajánlatot. Így aztán a flottakezeléssel kapcsolatos kiadások sem szokták megmelengetni a szívünket…

Egészen addig gondban voltunk az autóflottához kapcsolódó kiadásokkal, amíg rá nem találtunk a http://www.flottakezeles.hu/ oldalra. Úgy kellett az iránymutatásuk, mint egy falat kenyér! Nagyon hasznos információkhoz jutottunk az oldal segítségével. Sőt, mi több, azóta jóval nagyobb magabiztossággal kezeljük az autóflottánk ügyeit, mint annak előtte bármikor. A legnagyobb igazság, amire a http://www.flottakezeles.hu/ oldal megtanított, hogy merjünk nagyot álmodni és igenis legyünk merészek. Gondoltátok volna, hogy a legtöbb hasznosítható ötletet a multicégektől érdemes ellesni? Nekem soha eszembe sem jutott volna olyasmi praktikákat bevetni, amit az ekkora cégek használnak. Hiszen ők sokkal nagyobb tőkével rendelkeznek, és bármelyik tenderen jóval előnyösebb tárgyalási helyzetből indulnak ki, mint a kisebb vállalkozások! Ha korábban bárki ilyen tanáccsal áll elő, kinevetem. A http://www.flottakezeles.hu/ -ra kattintva azonban kénytelen voltam meggyőződni róla, hogy ez a működési elv abszolút vállalható.

Ahhoz, hogy a rengeteg hasznos tipp birtokába kerüljünk, nem kellett mást tennünk, mint regisztrálnunk az oldal felületén. Ezt követően hozzáférhettünk egy öt sorozatos hírlevélhez, ami minden fontos témát körbejár az autóflotta-kezeléssel kapcsolatban. Nekem a leginkább az vált hasznomra, hogy most már én is tudom, mi a valódi különbség a diesel, a hibrid, és a benzinmotoros autók között, és melyiket mikor érdemes beválasztani a flottába. Persze az sem volt haszontalan, hogy megismertem a költségvetés rejtett buktatóit, és megtanultam, hogyan építhetek fel egy valóban jól működő finanszírozási struktúrát. Viszlát rejtett költségek, ég veletek nem várt problémák! Többé nem szúrtok ki velem. És ha elérkezett az idő, hogy bármelyik autómtól megváljak a flottában, játszi könnyedséggel fogom megtenni, hiszen ma már én is ki tudom számolni, meddig érdemes használni egy autót a flottában. Ha ti is kíváncsiak vagytok ezekre a tippekre, ne habozzatok, és iratkozzatok fel minél hamarabb!