Kis híján kudarcba fulladt szállodamegnyitó

Három éve gyerekkori álmomat megvalósítva sikerült megnyitnom az első saját kis szállodámat egy Budapest melletti kisvárosban. A táj igazán gyönyörű, amelyre néz a panzióm, igazi kis ékszerdoboz az őt körülvevő környezettel együtt. A közösségi média felületein végig lehetett követni a megépítésének kezdeteitől folyamatosan a munkálatokat. Mivel elég sokan követték az álmom megvalósulását, számítottam arra, hogy a megnyitóra nagy számú vendégsereg fog ellátogatni.

Azoknak a személyeknek név szerint küldtem meghívót, akikről tudtam, hogy mindenképp szeretném, hogy ott legyenek az eseményen. Voltak közöttük rokonok, barátok, újságírók, híres emberek, akikről azt gondoltam, hogy kulcsemberek ha a szállodám reklámozásáról van szó. Ezek közül néhányat meghívtam az újonnan elkészült szobákba két éjszakára, és kértem őket, hogy aztán mondjanak véleményt róluk.

Úgy éreztem, minden készen áll a négy nap múlva esedékes szállodamegnyitóra. Az ételek alapanyagait beszereztem, a konyhán várva a napot, hogy fel lehessen használni a vendégváráshoz. Ahogy a szobákon végighaladva tartottam egy sokadik ellenőrzést, az egyik szoba konyha részébe belépve belém hasított valami, amitől szinte megállt bennem az ütő. Rájöttem, hogy elfelejtettem beszerezni a gázpalackokat, amivel a tűzhelyek működnek. Tudtam, hogy ha a vendégek megérkeznek, és ez így marad, akkor abból nagy kellemetlenségek származhatnak, így elkezdtem megoldáson törni a fejem. Beugrott, hogy nemrég, amikor az interneten böngésztem, felugrott egy reklám, ami a gázpalack házhoz szállításáról szólt.

Rá is kerestem, és megtaláltam azt az oldalt, ahol az említett PB gáz kiszállítását kínálják. Tudtam, hogy ez az egyetlen megoldás, hogy a botrányt elkerüljem. Mélyebbre ástam magam a témában, és nagyon örültem, amikor azt olvastam, hogy lehetőség van a főváros melletti településekre történő szállításra, nem csak Budapestre, ráadásul kedvező áron. Már az oldal bemutatkozásában szimpatikus volt, hogy kifejezte a szöveg írója, hogy mivel régóta van a szakmában, pontosan tudja, mennyire fontos az idő, hisz nem állhat meg a munka csak azért, mert kifogyott a gáz a palackból.

Úgy döntöttem, minél hamarabb felhívom a weboldalon található telefonszámot, és megrendelem a szükséges PB gázt, hogy mindenképp meglegyen a szálloda megnyitójára, és ezzel egy időben végre én is megnyugodhassak. Valószínűleg a munkaidő letelte után hívtam őket, mert sajnos nem válaszolt senki a hívásomra. De aggodalomra semmi ok nem volt, mert van egy űrlap, amit ki lehet tölteni, ha az ember szeretne visszahívást kérni. Így is tettem, el is küldtem a visszahívásra irányuló kérelmem.

Másnap délelőtt valóban telefonáltak is, így el tudtam mondani, mit szeretnék. A hölgy, akivel beszéltem, nagyon kedves és segítőkész volt. Én, mint szolgáltató, nagyra értékeltem ezt a vásárlóközpontú hozzáállást. Egy rendkívül rugalmas szolgáltatásról van szó, ugyanis a megbeszélt, lehető legalkalmasabb időpontban szállítják ki a megrendelt gázpalackokat.

Elérkezett a házhoz szállítás napja, és valóban minden úgy történt, ahogyan azt ígérték. Mivel nagy mennyiségben rendeltem, több erős férfi is érkezett a szállítást végző autóval, és előzékenyen segítettek nekem becipelni a sok palackot a panziómba. Köszönhetően a választott szolgáltatásnak a szálloda megnyitóján minden zökkenőmentesen alakult. A meghívott vendégek mind elfoglalták a szobáikat, és rengeteg pozitív kritikát kaptam, aminek nagyon örültem, hisz egy gyerekkori álmomat valósítottam meg. Rajtuk kívül olyanok is vettek ki szobát, akik az interneten látták a hamarosan nyíló szállodát, és a nagy érdeklődésre tekintettel ők is ellátogattak a panzióba. Sokan dicsérték a szobákhoz tartozó konyhák letisztultságát, amik nem funkcionáltak volna megfelelően PB gáz nélkül!