Már ideje volt, hogy új kávéfőzőt vegyek

Pár hónappal ezelőtt elutaztunk a párommal vidékre, hogy egy hosszú hétvégét töltsünk ott és kicsit kipihenjünk magunkat messze a város zajaitól. Gyorsan le is foglaltuk a szállásunkat. Nem volt különösebb elvárásunk ezzel kapcsolatban, hiszen nem wellness hétvégére akartunk menni vagy valamilyen luxusszállodába.

Mivel eléggé a semmi közepén volt a hely, ezért a vásárlási lehetőségek is csekélyek voltak, így úgy döntöttünk, hogy a szállás foglalásánál olyan szállást keresünk, ahol reggeli is jár hozzá. Szerencsére nem kellett túl sokat keresgélnünk, találtunk egy kisebb panziót, ami nem csak kívülről, de belülről is csodaszép volt. A szobánkhoz járt egy nagyobb erkély is, ahonnan gyönyörű volt a kilátás, ráláttunk az egész erdőre, sőt, még a naplementét is láttuk onnan.

Reggel természetesen a szokásos időben volt itt is a svédasztalos reggeli. Finom volt minden, bőséges volt a kínálat, egy szavunk nem lehetett. A reggelinél láttam az egyik asztalon egy csodaszép kávégépet, direkt a vendégeknek volt kirakva, hogy abból készíthettünk magunknak kávét. Mivel nagy kávés vagyok, ezért az első utam odavezetett. Rettentően finom volt a kávé, arról beszéltem egész reggeli alatt.

Ez azért jött egyébként olyan jól, mármint hogy pont egy kávéfőzővel “találkoztam” a szálláson, mert otthonra is kellett volna már egy új. A régit, amit addig használtunk, hiába próbáltuk vízkőteleníteni és belülről mosni, nem nagyon segített rajta már semmi sem. Nehezen főtt le a kávé benne, ráadásul nagyon hangos volt, és már elég kopott is.

A kis kiruccanásunk után, amikor már hazaértünk, a neten kezdtem kutakodni új kávéfőző után. Persze a párom mondogatta egy ideig, hogy nem kell új, jó az, ami van. De úgy könnyű beszélni, hogy ő nem kávézik.

De én nagyon szerettem volna már egy újat, így keresgélni kezdtem és hamar találtam is egyet ezen az oldalon: https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/konyhafelszereles-c1083/kavefozes-c979/kavefozo-c1251 .

Úgy döntöttem a keresgélés közben, hogy nem vetem el az ötletet, hogy kapszulás kávéfőzők között is nézelődjek, hátha pont egy olyat találok, ami kapszulás és nagyon megtetszik. Így is történt, a bestmarkt.hu oldalán találtam egy piros, kapszulás kávéfőzőt, amivel eszpresszót vagy krémes kávét is lehet főzni. Az oldalon a leírásban olvasható, hogy még filterkávékhoz is jó vagy olyan tejes kávékhoz is, amikhez habosított tejhabra van szükség.

Rengeteg előnyt felsoroltak a leírásban, mint például az, hogy van rajta tisztítógomb, egy funkció, ami jelzi, mikor van szükség vízkőmentesítésre. A víztartályt könnyen le lehet venni, a kávékifolyót is lehet állítani, a kávék pedig egy gombnyomásra elkészülnek. Az oldalon egyébként még kedvezményt is adtak rá, így még jobb áron tudtuk megvenni.

Nekem nagyon tetszik ez a webshop, mert mindent meg lehet találni náluk, amire az embernek szüksége van. A kínálat hatalmas, kedvünkre lehet válogatni köztük, amikor pedig rákattintasz egy termékre, akkor a leírásban láthatod a pontos árát, a garancia időtartamát, a teljes leírását és azt is, hogy van-e raktáron, vagy sem.

Azért még jó pár kávéfőzőt megnéztem az oldalon, de végül a piros mellett döntöttem. Szeretem ezt a színt, plusz még a konyhámba is nagyon jól beillik.

Lehet választani, hogy házhozszállítást kérsz-e, avagy személyesen érte mész a boltba vagy egy csomagátvevő ponthoz. Én házhoz szállítást kértem, mert szinte sosem vagyunk otthon, de az irodában bármikor át tudok venni bármilyen csomagot, ezért oda kértem.

Miután megérkezett a kávéfőzőm és hazavittem, az első dolgom az volt, hogy kipróbáljam. Volt otthon kapszula és tej is bőven, úgyhogy ez nem okozott problémát. Nagyon, de nagyon finom kávét lehet vele készíteni, úgyhogy nagyon jó választás volt ez a kávéfőző.

Igaz, a párom nem iszik kávét, de azért ő is örült annak, hogy én örülök. Még a színe is tetszett neki, pedig annyira nincs oda a piros dolgokért.