Nátrium hidroxid rendelés és szappankészítő workshop a hotelben

Hotelben dolgozni azért is jó, mert azon túl, hogy minőségi pihenést nyújtunk a piheni vágyóknak, érdekes, szórakoztató programokbnak is otthont szoktunk adni.

A nyári szezonban sokan szeretnek nálunk workshopokat tartani, így sokszor a szokásos résztvevőkön kívül a hotel vendégei is beszállnak a foglalkozásokba. Mivel van megfelelő terem nálunk, a nyáron több kézműves foglalkozást is tartottunk.

Ezek nagy része gyermekeknek szól, de vannak komolyabb, felnőtteknek címzett programjaink is. Kézműveskedni szerintem mindenki szeret kortól függetlenül. A gyerekeknek természetesen egyszerűbb programokkal készülnek, de felnőtteknek láttam már horgolást, nemezelést, és szappan készítést is.

Nekem az abszolút kedvencem ez a szappan készítő workshop volt, amin, mivel szabadnapos voltam, én is részt tudtam venni. Egy nagyon kedves hölgy utazott hozzánk pár napra nyaralni, és ő kérdezett rá, hogy van-e lehetőség egy ilyen kis szappan készítő foglalkozást tartani a hotelben.

nátrium hidroxid
nátrium hidroxid

Mivel minden feltétel adott volt hozzá, természetesen igent mondtunk. Meg is hirdette az eseményt a közösségi oldalakon, szép számmal regisztráltak a foglalkozásra.

Ezelőtt nem gondolkoztam rajta, hogy hogyan is gyártanak szappant, hogy jó lenne otthon is gyártani, de ezek után szerintem egyedül is meg fogok próbálkozni vele, mert nagyon tetszett az egész folyamat és a végeredmény is.

Mivel a hölgy tömegközlekedéssel érkezett hozzánk, arra kért minket, hogy rendeljünk neki néhány alapanyagot a szappanokhoz, akkor nem kell magával hoznia, hanem egyből ide tudjuk kérni őket. Hiszen ennyi embernek több alapanyagra van szüksége.

Adott egy egész kis listát, amin nagyjából ismerős tételek szerepeltek, olyasmik, amikről már hallottam, a nátrium hidroxid volt az egyetlen olyan tétel, amiről azt sem tudtam, hogy micsoda. Nem hittem, hogy nehéz beszerezni, ezért természetesen nem utasítottuk el a kérését, amúgy i szeretek szervezni és jól éreztem magamat a szervezés közben is.

Pár nappal az esemény előtt elkezdtem keresgélni, hogy hol lehet mindent megkapni, amit a hölgy kért. Nem jártam túl nagy sikerrel, nagyon sok oldalt végignéztem, de a nátrium hidroxid hiányzott.

Nagy sokára találtam meg a humanityaruhaz.hu oldalt, itt sikerült csak nátrium hidroxidot találnom. Eddig azt sem tudtam, hogy mi az, nem tudtam, hol lehet szerezni. Pedig jobb ötlet híján még a gyógyszertárban is megpróbálkoztam a beszerzésével.

A humanityaruhaz.hu egy webshop, ahol mindenféle alapanyagot lehet kapni krémekhez, kozmetikumokhoz. Ezeket otthon magunknak is el tudjuk készíteni, ha nem szeretnénk a bolti kozmetikumokat használni, hogyha valami egyedit szeretnénk alkotni.

A kínálatukból nekem az egyedi szappan, a fürdőbomba és a sampon nyerték el leginkább a tetszésemet. A szappanhoz mindent meg tudtunk venni, amit a hölgy kért. Még a nagy tétel sem okozott nekik gondot.

Miután szerencsésen mindent megtaláltunk az oldalon, leadtuk a rendelést, és a futár hamar ki is hozta, amit vettünk.

Nagy kő esett le a szívemről, hogy a kezdeti nehézségek után sikerült találnom egy olyan oldalt, ahol minden kelléket és alapanyagot sikerült megvenni a szappanokhoz.

A szappan alapjául szolgáló nátrium hidroxid mellett rendeltünk még olajokat, szappan formákat, pipettákat, és több doboz festéket is, hogy mindenki kedve szerint színesíthesse a saját kis szappanját.

Nagyon izgultam a workshop napján, hiszen mi rendeztük be a termet, mi díszítettünk, és mi adagoltuk ki mindenkinek az alapanyagokat is.

Maga a kis workshop nagyon jó volt, készítettem egy csodálatos szappant, megismerkedtem a szappan készítés technikáival.

Szeretek kézműveskedni én is, de általában nincsen türelmem végigcsinálni és befejezni azt, amit elkezdtem, ezért nem szoktam igazán ezzel foglalatoskodni.

De a szappan készítése lekötött, érdekesnek találtam és miután elkészültem a szappanommal, csak még több lehetséges ötletem lett.

A szappan készítésben az a szép, hogy nem csak egy “porfogó” készül, hanem egy mindennapi használati tárgy, egy tisztálkodószer, aminek a hasznát vesszük az életünkben. Mégis szórakoztató az elkészítése és kiélhetjük a kreativitásunkat is közben.

A program után úgy döntöttem, hogy nekem nem volt elég ennyi, és most, hogy az alapokkal már tisztában vagyok, ezentúl magamnak fogom készíteni a szappanomat.

Azt már tudom, hogy az alapanyagokat beszerezhetem a www.humanityaruhaz.hu oldalon. Itt a szállítás mellett egyébként lehetőség van személyes átvételre is, ha közel lakunk a boltjukhoz.

Az oldalon láttam egy szappankészítő csomagot, amiben minden benne van, ami a szappan készítéshez kellhet, és van egy szappanokról szóló könyv is, így nem kell nagyon utánajárni sem, hogy honnan szerezzem be a szükséges eszközöket, itt minden adott ahhoz, hogy csodálatos szappanokat készítsek otthon.

Meg is rendeltem a csomagot és a könyvet is, várom, hogy megérkezzenek, és elkészíthessem életem második szappanját, de ezúttal már egyedül.

Ezért is jó szállodában dolgozni, sokat lehet tanulni a vendégektől, részt vehetek ilyen remek programok szervezésében és új hobbikat is találhatok. Szeretem a pörgést, ami itt körbevesz, nem váltanék semmi pénzért sem munkahelyet.