A szállodai rendezvényt nagyon feldobta a sok selfie

Manapság, ha megkérdezzük valakitől, hogy mi az a selfie, rögtön válaszolni tud rá. Ez egy új trend, amit a mi szállodánk is meg akart lovagolni azzal, hogy a https://selfiegep.hu/fotogep/ oldalról rendeltünk egy fotogépet.

Jaj, úgy látszik kicsit túlságosan is előrefutottam az események idővonalán. Először tehát kezdjük a hellyel és idővel! Egy kicsi, Pest melletti faluban vezetek egy szállodát. Régóta megvan már és egész Magyarországról özönleni szoktak hozzánk az emberek.

A tizedik évfordulónk alkalmából úgy gondoltuk, hogy egy kellemes rendezvényt szervezhetnénk. A partit úgy képzeltük el, mint a szállodánkat: modernnek, de mégis minimalistának. A már ismert programötleteken kívül azonban nem jutott semmi eszünkbe, amivel egyedivé tudtuk volna tenni. Pedig a tizedik évforduló nagy esemény.

Kétségbeesésünk közben elnéztem a távolba. Éppen láttam, ahogy a kertben az egyik vendégünk fotót készít magáról, egy selfiet. Eszembe jutott, hogy mennyire szerettem a beülős fotókészítő automatákat, mikor kiutaztam Japánba. Rájöttem, hogy ez lesz a megoldás: rendelünk egy selfiegépet.

Ahogy beírtuk a keresőbe, elsőnek a https://selfiegep.hu/fotogep/ címen lévő oldal jött fel. Már a kezdőlapon is látszott, hogy komoly brandről van szó. A cégen érződött a modern hozzáállás az üzlethez. Profiknak tűntek már csak a honlap kialakítása miatt is. Minket azonban főleg a fotogép kategória érdekelt, ahova eredetileg bedobott minket a https://selfiegep.hu/fotogep/ link.

Először megnéztük, hogy egyáltalán miként képzeljük el a gépet. Nem egy rendes, beülős fotóautomata volt, hanem egy sokkal innovatívabb szerkezet. Úgy nézett ki, mint egy kis kocka alakú fényképezőgép. Nagyon aranyos minták és matricák voltak rajta. A kinézete is pozitív, boldog energiákat sugárzott. Igazán tökéletes egy lezser partihoz.

Következett a gép funkcióinak a leírása. Például, hogy rögtön ki is nyomtatja az elkészült képeket. Így nem kellett azon agyalnunk, hogy miként fogjuk eljuttatni őket a vendégekhez. Képzeljétek el, hogy mindenkinek el kéne kérni előre a címét hozzá. Nemcsak rettenetes lenne, hanem lehetetlen is.

A kezelése is nagyon egyszerű volt. Csak meg kell nyomni egy gombot és kész is a kép. Persze van előtte visszaszámlálás, úgyhogy nem kell aggódni azon, hogy azonnal jó pózban legyünk. Az, hogy a vendégek lehetnek a fotográfusok, biztos sokukban fog előhozni pozitív gyerekkori emlékeket. Ki ne emlékezne arra, mikor tizenévesként bogarakat és más állatokat fotózott az apukája kamerájával.

Korlátlan mennyiségben lehetett fotózni vele a bérlés ideje alatt. Nem kellett attól tartani, hogy éppen életünk képét akarjuk ellőni és kiírja a gép, hogy elfogyott a fotópapír. Ez azért is volt fontos, mert több száz embert hívtunk meg a rendezvényre. Ez az aggodalmunk ki volt pipálva.

Tetszett még az is, hogy ki fog jönni egy szakember, aki beállítja a Selfiegépet. Egyikőnk se nagy tudós a technikai dolgokban, ezért jó volt tudni, hogy valaki figyel majd erre helyettünk. Ráadásul a bérlés egész ideje alatt velünk marad. Ha bárki részegen elrontana valamit, akkor hős szerelőnk már színre is léphet és megmentheti a partit.

Most már csak az árakra voltunk kíváncsiak. Az árak korrektek voltak, mert nem pár fős otthoni bulira béreljük ki. Kiválasztottuk a 8 órás bérlést. Ekkor tudtuk meg, hogy Budapesten a kiszállás még ingyenes is, de a városon kívülre is nagyon csekély pénzt kell fizetnünk pluszban. Ennél tökéletesebben már nem is lehetett volna a Selfiegép szolgáltatása.

Ami ezután történt, az már csak történelem. A buli eszméletlenül jó volt, rengeteg képet csináltunk és végig segített a Selfiegép-szakértő, ha bármi problémánk volt.