Hűvösben mindenki gördülékenyebben dolgozik: segít a https://klimaglobal.eu/klima

A hotelekben megállna az élet klíma nélkül

Manapság már igencsak rosszallóan néznek a vendégek egy olyan hotelra, melyben legalább részben nincsenek klimatizálva a helyiségek. Különösen érzékenyen érinti a klíma hiánya a nagy üvegfelületű, napsütéses fekvésű szobákat és egyéb hotelhelyiségeket a nyári kánikula idején. Lássuk csak, a vendégek kényelmén kívül ki másnak okoz még könnyebbséget a munkavégzés során, ha bent hűvösebb maradhat a levegő.

A takarítók viszik a prímet, de a pincérek is sokat futnak

Talán a legkomolyabb fizikai megterhelésnek a takarító személyzet van kitéve. A nap túlnyomó részét porszívózással, felmosással, törölgetéssel, ágyneműáthúzással töltik. Ez még hűvös időben is nagyon kimerítő, de ha a legforróbb nyári napokban hűtetlenül maradna a szálloda, az még jobban megnehezítené a dolgukat. Nemcsak a lábaikban gyűlnek a súlyos kilométerek nap mint nap, hanem az elvégzett munka is igencsak igénybe veszi a szervezetüket. Bizonyára nagyra értékelik, hogy nem kell a kánikulai napokon a meleggel is tovább fokozniuk a helyzetet.

A munkatársak következő csoportja felveheti a versenyt a takarítókkal a lefutott kilométerek tekintetében. A cipekedés náluk is jellemző, de talán mégsem olyan intenzív, hála a nagyéttermi zsúrkocsiknak. Igen, ők a pincérek. Náluk egyébként is kritikus a komfortérzet megtartása akár minden áron. Ugyanis nehéz mosolyogva asztalhoz ültetni a vendéget, ha a pincér és a vendég is közben egyformán szenved a hőségtől. Ráadásul a felszolgálóknak nemcsak fizikailag kell a toppon lenniük a szolgálatuk teljes idejére, hanem szellemileg is. Rosszul fest, ha a konyhába érve már el is felejtette a leadott megrendelések egy részét.

A konyhán mindig felforrósodik a hangulat

Őket talán a konyhai alkalmazottak követik a sorban. Egy nagyobb hotel konyháján a la carte rendszer esetén előfordulhat, hogy akár több tucat gázfőzőlap és sütő üzemel egyszerre. Szinte mérhetetlen az a hőmennyiség, mely ilyenkor képződik a konyhában, hiába a legmodernebb szigetelt sütőterek. Megfelelő klimatizálás és szakszerűen megtervezett légszellőztető rendszerek segítségével tudják csak a forróságtól és a párától nagyrészt megszabadítani a légteret. Gondoljunk csak bele, mindez milyen durva hatással bírna, ha még a külső forróság is mérsékeletlenül ömölne be a konyhába szellőztetés közben.

Végül, de nem utolsó sorban a recepciósokat se hagyjuk ki. Nekik kell a legjobb első benyomást tenniük az érkező vendégekre. Továbbá az ő feladatuk kicsekkoláskor jó szájízzel útjukra ereszteniük a távozókat, hogy szívesen térjenek vissza legközelebb is. Ha az ő kényelmükről nem gondoskodik a klíma, mindez nehezebben elérhető.

Minden ügyfélnél a helyszíni felmérés az első lépés

A https://klimaglobal.eu/klima csapata az ilyen rendkívül összetett működésű ügyfeleket is megbízhatóan tudja kiszolgálni. Sok munkáltató fordul hozzájuk problémáival. Hiszen pontosan tudják, amit a https://klimaglobal.eu/klima oldalon is olvashatunk. Mégpedig azt a tényt, hogy az embert próbáló kánikulai időszakokban egy kicsit alacsonyabb hőmérséklet máris óriási felfrissülés élményéhez juttatja az embereket. Ezáltal hatékonyabban fognak dolgozni is. A tartós hőség ugyanis bizonyítottan nemcsak az általános életminőséget rombolja, hanem károsan hat a kedélyállapotunk mellett a munkavégzésünkre is.

A helyszíni felmérés során minden alegység igényeit külön-külön megvizsgálják. Hol milyen hőmérséklet az elvárt, mi lehet a legforróbb napokon a felső küszöb, hol mennyi ember fordul meg? Hová érdemes külön készüléket elhelyezni, és hol kell álmennyezetben futó légtechnikai csőrendszerrel egyenletes áramoltatást biztosítani? Milyen nehézségekkel kell megküzdeni a kondenzvíz elvezetésének megoldása során? Egy hotel esetében ugyanis az esztétika talán még fontosabb, mint a funkcionalitás. Az ilyen kényes kérdéseket is elegánsan kell kezelni, ami sok esetben nem épp a legegyszerűbb feladat. Na de nem hiába halmozott fel a cég bő 15 évnyi tapasztalatot, amint a https://klimaglobal.eu/klima oldal is tanúskodik róla. Ennyi idő alatt tökéletesen kifigyelték, mely gyártók mely típusai működnek a leginkább megbízhatóan. Melyek állják a sarat keményen a legnagyobb kihívások közepette is. És hogy mely típusok üzemelnek a legkevesebb zavaró zajjal, ami például egy szállodai wellness részlegen kívánatos elvárás.

A helytelen méretezés mindig veszélyeket rejt magában

Továbbá a hatékony működés szempontjából a legfontosabb tényező a klímák teljesítménye. Ha a körülményekhez és az igényekhez nem tökéletesen illeszkedő készüléket állítanak szolgálatba, a legjellemzőbb hiba az alulméretezés. Ilyen esetben a klímakészülék a nagy forróság idején folyamatosan a maximális kapacitásán működik. Rengeteg áramot fogyaszt, és ennek ellenére sem képes az elvárt hűtő hatást produkálni. Ráadásul a túlterheltség miatt az élettartama is megrövidül, ami súlyos veszteség a tervezett egyszeri beruházás után akár már néhány évvel. Más esetben pedig a biztonság kedvéért túl nagy berendezést vásárolnak az adott helyre. Igaz, a hatalmas teljesítménynek csak a töredékét használja ki a klíma a kívánt hőfok eléréséhez. A gond itt az, hogy a kezdeti befektetési költség válik fölöslegesen magassá, hiszen a nagy teljesítményű készülékek sokszor aránytalanul drágák.

A siker kulcsa a felkészült szerelőgárda kezében van

A klímaberendezések kiválasztása ugyanakkor még csak az első lépés a hűsítő rendszerek tervezése és kiépítése során. Ezen a szakterületen a legmélyrehatóbb részletekig jártas szerelő csapatra is szükség van, akik értik és ismerik a szakma minden csínját-bínját. A https://klimaglobal.eu/klima a saját munkatársaival végez szerelési munkálatokat két megyében: Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyékben. Az ország összes többi területén is kiépített azonban kiterjedt szakemberi kapcsolatokat, akik ugyanezen szakmai felkészültséggel rendelkeznek. Ezzel biztosította a cég annak a hátterét, hogy az elvégzett szerelési munkára is adhassanak garanciát, ne csak a készülékekre.

A felkészült szerelőgárda szaktudására márpedig mindenhol nagy szükség akad. Az átlaghőmérséklet emelkedésével és az időjárási végletek kitolódásával párhuzamosan a városi ember is egyre inkább elkényelmesedik. Elszokunk a tartósan magas hőmérséklet elviselésétől, inkább ki sem dugjuk az orrunkat a komfortos hűtött helyiségekből. Emiatt folyamatosan növekszik a kereslet a klímák iránt, amit a https://klimaglobal.eu/klima oldal látogatottsága is híven tükröz. Az itt felsorakoztatott műszaki megoldások ugyanis egyre szélesebb köröket győznek meg a klíma szükségességéről. A készülékek bőséges kínálata, több szempont szerinti sokszínűsége bizonyítja, hogy minden méretű és adottságú ingatlan klimatizálható. Szinte ötszámjegyű összegből már be lehet ruházni egy aprócska garzonlakás hűvösét biztosító berendezésre. Ugyanakkor egy olyan gigantikus épületegyüttes is könnyedén felszerelhető a megfelelő klímákkal, hogy mindenhol az ideális hőmérsékleti viszonyok honoljanak. Akár a legeslegnagyobb tartós kültéri forróság idején is!

Hőszivattyú is jelenthet alternatív megoldást

Sőt! A klimaglobal.eu szaktudása nem áll meg a klímák beüzemelésénél. A cég másik üzletága a hőszivattyúkkal foglalkozik, melyek szintén alkalmasak nemcsak a helyiségek fűtésére, hanem bizony a hűtésükre is. Szintén a helyszíni felmérés során tapasztalt adottságok és körülmények fogják meghatározni, hogy a kétféle készülék közül melyik alkalmasabb. Hőszivattyút akkor választanak jellemzően, ha az adott teret fűteni is kell, és még sem fűtési, sem hűtési rendszer nem épült ki a helyszínen.

Legyen szó tehát bármilyen elektromos hűtésről, a https://klimaglobal.eu/klima weboldalon elérhető megbízható segítség csupán karnyújtásnyira van.