Egy hotelben elengedhetetlen a megfelelő klíma

A férjemmel már régóta vágytunk arra, hogy megnyissuk a saját hotelünket, ami nem is olyan rég megvalósult. Viszont az út idáig nem volt egy sétagalopp, hiszen rengeteg időt, erőt és energiát kellett befektetnünk abba, hogy eljussunk oda, ahol most vagyunk. Még friss házasok voltunk, amikor megfogalmazódott bennünk egy olyan gondolat, hogy mi lenne, ha egyszer saját vállalkozásba kezdenénk. A férjem is és én is támogattuk ezt a dolgot, hiszen tudtuk, hogy nem szeretnénk egész életünkben alkalmazottak lenni. Mármint félreértés ne essék, nincs ezzel semmi gond, csak nekünk egyszerűen hosszútávon nem volt való ez a dolog. Így elkezdtünk erőteljesen spórolni, hiszen tisztában voltunk vele, hogy egy saját vállalkozás elkezdéséhez nem kevés pénzre van szükség. Ennek érdekében le kellett mondanunk olyan “luxus” dolgokról, amiket egészen addig megengedtünk magunknak, de nem bántuk, hiszen mindent azért csináltunk, hogy előbb – utóbb az álmunk megvalósulhasson. Amikor már rendeződni látszott a helyzetünk, és éreztük, hogy lassan az ingatlan vásárlásának útjára léphetünk, elkezdtük körbenézni, hogy milyen lehetőségek is állnak a rendelkezésünkre.

Az volt a problémánk, hogy a nagyobb üdülővárosokban és a főváros közelében borzasztóan el voltak szállva az árak. Mondjuk nem is értem, mit gondoltunk, hiszen ezt minden épeszű ember tudja. Ekkor jött az újratervezés, és úgy döntöttünk, hogy kisebb településeken fogunk szétnézni, hátha olyan területekre bukkanunk, amik rejtenek magukban még kiaknázatlan lehetőségeket. Jól gondoltuk, találtunk egy olyan régi üdülőkomplexumot, amit jó ideje hagytak már lepusztulni, és senki sem foglalkozott vele. Egy Duna menti településen volt ez helyileg, és tudtuk, hogy ha sokat dolgozunk vele, képesek leszünk annyira felújítani, hogy a szálloda újra a régi szépségében pompázzon. Az ismertséggel kapcsolatban úgy voltunk, hogy a mai világban már semmi sem lehetetlen, ha az embernek van egy jó közösségi média felülete. Számos szolgáltatás felfutását kísértem én is figyelemmel, csupán annak köszönhetően, hogy volt egy igényes közösségi felületük. Szerintem ez nagy segítség ma már minden újdonsült vállalkozónak, hiszen az emberek sokkal könnyebben megismerhetik, hogy pontosan mit is csinálnak ők.

Miután elintéztük az adásvétellel kapcsolatos papírmunkát, illetve beszereztük a kötelező engedélyeket, elkezdődhettek a felújítási munkálatok. Az hiszem, ez volt az egészben a legstresszesebb rész, hiszen volt egy határidő, amit kitűztünk magunknak, és ez az időpont vészesen közeledett. Közben mindig történt valami, ami plusz kiadást jelentett, és a tétellista a költségek lajstromában csak egyre nőtt. Emiatt nagyon sokat idegeskedtem, hiszen nem voltam benne biztos, hogy egyáltalán lesz – e elég pénzünk arra, hogy befejezzük a munkálatokat. Szerencsére a férjem nyugodtabb típus, így mindig megnyugtatott, ha arra volt szükségem. Volt egy dolog, amire nem is gondoltam, pedig nagyon fontos egy hotelben, ez pedig a megfelelő klíma. Még jó, hogy időben emlékeztetett erre a férjem, így a munkák befejezése előtt meg tudtam rendelni, és fel tudták szerelni az ehhez értő szakemberek.

Mivel a szállodákba általában nyáron érkezik a legtöbb vendég, a főszezonban, nagyon fontos, hogy legyen valami, amivel annyira le tudják hűteni a szobájukat, hogy jót tudjanak aludni. Nekem például ez a kérdés mindig prioritást élvezett, ha egy hotelben nem volt klíma, akkor rögtön más szállás után is kezdtem nézni. A ventilátor ugyan jobb, mint a semmi, de szerintem csak a meleg levegőt kavarja, igazán hűvösebb hőmérsékletet nem nagyon csinál. Nem is tudtam, hol lehetne megfelelő klímát beszerezni, így megkérdeztem az egyik ismerősömet, aki hasonló területen dolgozik. Ő rögtön mondta is, hol érdemes vásárolni. Azt mesélte, hogy neki csak jó tapasztalatai voltak a fabianklima.hu – val, mert mindig nagyon korrektek és ügyfélközpontúak voltak. Ráadásul a gree klíma ár is nagyon kedvező náluk. Mindezek a dolgok meggyőztek annyira, hogy felmenjek az oldalukra, és megnézzem magamnak is, hogy pontosan milyen választék áll a rendelkezésemre.

gree klíma ár

Mindenképpen szerettem volna egy minőségi darabot választani a vendégeimnek, hiszen tudtam, hogy nem ezen kell spórolni, ha elégedetten távozó embereket szeretnék látni, akik viszik tovább a hotel hírét. Így ki is választottam egy Gree AMBER GREY 5,3 kW GWH18YCG – K6DNA1A klímát, mert az ára is egészen kedvező volt, de amit a leírásban olvastam, az végképp meggyőzött. Az első és legfontosabb dolog, amit láttam, az az volt, hogy ez az eszköz rendelkezik öntisztító funkcióval és nagy sűrűségű szűrővel. Ez azért hasznos, mert javítja a különböző szennyeződések, mint pl. a por és más szemcsék eltávolítását. Így nem kell attól félni, hogy valamilyen káros anyag jut majd a levegőbe. Elmesélem, miért is olyan fontos ez nekem. Egyszer régen a férjemmel, aki akkor még csak a barátom volt, elmentünk nyaralni egy balatoni hotelbe. A kiválasztáskor láttam, hogy van klíma, a többi szolgáltatás is tetszett, így lefoglaltam egy szobát. Mivel július közepe volt és óriási meleg, rögtön ahogy odaértünk, bekapcsoltuk a klímát. Itt követtünk el egy nagy hibát, ugyanis a bekapcsoláskor az eszköz olyan mértékű port fújt a levegőbe, hogy nem is hittem a szememnek. Ez egy olyan élmény volt, amit nem fogok egyhamar elfelejteni.

Az általam kiválasztott klímának más funkciói is voltak, amik meggyőztek arról, hogy nem kell sokat gondolkodnom azzal kapcsolatban, hogy megvegyem – e vagy sem. Ilyen volt például az időzítő, amit eddig nem sok helyen láttam. Ezt azért gondoltam hasznosnak, mert a vendégek elmehetnek nyugodtan a Dunára fürdeni és kikapcsolódni, és nem kell azon aggódniuk, hogy a szállodai szobájukban mennyire lesz meleg vagy sem, amikor visszaérnek. Hiszen annyi a dolguk, hogy nagyjából belőjék, hogy mikor érnek vissza a szállásra, beállítják akkorra az időzítőt, hogy mire belépnek a szobába, már kellemesen hűvös legyen. De van a 8 fokos temperálás is, ami nekem lehet hasznos, mert ennek az a lényege, hogy télen, ha jönnek vendégek, de nem minden szobába, akkor a klíma a szobát konstans 8 fokon fogja tartani, és nem engedi teljesen kihűlni. Ez pénzspórolás szempontjából sem rossz, hiszen nem kell rögtön az egész helyet felfűteni hirtelen, ha jön egy szállóvendég, mert a klíma segítségével gyorsan lehet meleget is csinálni a szobában.

Végül megbeszéltem a férjemmel is, és megrendeltem a klímát, ami azóta is jól szuperál. A szállodát is sikerült időben megnyitni, pont azon a napon, amit korábban célként tűztünk ki magunk elé. A vendégeinktől eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk mind a szállással, mind pedig a klímaberendezéssel kapcsolatban. Azt mondták, hogy nagyon tetszik nekik, hogy nyáron a legnagyobb melegben sem kell aggódniuk amiatt, hogy jól fognak aludni vagy sem, így sokan szívesen jönnek kisgyerekkel is, sőt, sok idősebb szállóvendégünk is van, akik rendre minden évben visszatérnek. Azt hiszem, elmondható ezek alapján, hogy érdemes beszerezni klímát annak mindenképpen, aki hozzánk hasonló területen dolgozik.