Lakásbiztosítás – egyszerű, mint a szállás választás

Mai szemmel talán felfoghatatlan, hogyan választhattak az emberek szállást az internet előtti időkben. Persze, sehogy. Beültek az utazási irodába és megmondták, hogy ötcsillagosat szeretnének-e, vagy elég az apartman. Az ügynökség pedig simán lefoglalta a szállást annál a szállodánál, amelyikkel éppen abban az évben szerződve volt. Szerencsére ez ma már sokkal barátságosabban néz ki, szépen rákeresek a neten a kedvenc szállásfoglalós oldalamra, beírom a várost, rászűrök a számomra fontos dolgokra és már dobálja is a lehetőségeket árral és az addigi vendégek értékelésével. Mi sem egyszerűbb.

Erre a logikára jutott eszembe, hogy milyen jó volna, ha a biztosítások területén is volna egy ilyen rendszer, mennyire megkönnyítené a választ ebben a bonyolult rendszerben. Rövid keresgélés után rá is akadtam egy oldalra, ahol van lakásbiztosítás kalkulátor 2019 adataival, szóval tökjó alapot ad a keresgéléshez. Beírom az ingatlan paramétereit, hogy mikor épült, milyen alapanyagból, hány négyzetméter, hány szintes, milyen tetőszerkezete van és hogy mi a helyzet a melléképületekkel és már kapom is a nekem szánt ajánlatokat dögivel. Bőven van miből válogatni és a honlap segítségével nagyon könnyen össze is hasonlíthatók az egyes ajánlatok egymással. Nagyon jól kijön például, hogy melyik csomag és biztosító milyen plusz szolgáltatással próbálja magához csalogatni a vevőket. Létezik például olyan ajánlat, ami magában foglalja a házi kedvenceink biztosítását is az otthonunk mellett. Szóval ha Pajkos szépen magára borítja a könyvespolcot, míg nem vagyunk otthon, akkor bizony az orvosi költségeit fizeti a biztosító. De ugyanez elmondható a különböző vízkárokra. Pontosan azokat az eseteket, amik általában kivételt szoktak képezni is hajlandóak a csomagba foglalni. Ilyen például a nyitva felejtett nyílászárókból származó károk, a külső beázás, de még a csőtörések esetén elfolyt víz árát is hajlandóak megtéríteni, hogyha jól választunk az ajánlatok közül. Ha pedig olyan zord az időjárás, mint mostanában és a szél gondolkodás nélkül pakolgatja a kerti holmijainkat, nem árt, ha ezeket is a biztosított kategóriába vetetjük, hisz megint csak nagyobb összegekről beszélhetünk például egy kerti ülőgarnitúra esetén. Amennyiben valamilyen formában vállalkozunk érdemes meglesni az erre vonatkozó kombó csomagokat is, mert abból is van jó pár.

Egy dolgot tartsunk mindig szem előtt: a már meglévő lakásbiztosítást az évfordulót megelőzően 30 nappal lehet lemondani írásos nyilatkozattétellel. Ne feledkezzünk meg erről a határidőről, különben újabb 1 évig kötve lesz a kezünk. Nézzünk jól körül a csomagajánlatokban, ebben nagyon sokat segít egy lakásbiztosítás kalkulátor 2019 verzió is, válasszunk jól a kiegészítő szolgáltatások közül és mindenünk bombabiztosan be lesz biztosítva.