Fürdőszoba bútor ötletek a hotelünkből, ahol minden szoba más

A hotel berendezésekor mindenbe volt bőven beleszólásunk, de a szobák berendezését profikra bíztuk. Az volt az alapvető koncepció, hogy a szobák berendezése egyforma legyen, de mégis más. Ezt úgy kell érteni, hogy maguk a berendezési tárgyak, a bútorok mind ugyanolyanok, de a szobák színvilágukban és díszítésükben mind különböznek.

Nem szerettünk volna olyan hotelt, ahol minden szoba egységes. Az, ahogyan a bútorok be vannak téve a szobába, mindenhol ugyanúgy néz ki, vagy tükrözve van az elhelyezéstől függően, de az ágy, az éjjeli szekrények és a szekrény nagyjából ugyanott helyezkednek el az azonos férőhelyű szobákban. Ezek a bútorok viszont színben eltérnek egymástól, mert minden szoba más színűre van festve, ezzel szerettünk volna egy kis különlegességet vinni a hotelbe.

Egy hálószobát nem olyan nehéz berendezni, mert valljuk be, elég kötött, hogy mit szeretnénk tenni bele, a berendezési tárgyak pedig viszonylag nagyok, nem lehet igazán variálni azzal, hogy hova tegyük őket a szobán belül.

A fürdőszobák berendezését sokkal jobban élveztem. Egy szállodában, ahol keveset tartózkodnak a vendégek, nincs szükség nagy szekrényekre, vagy sok polcra. A vendégek itt ugyanis nem hoznak magukkal annyi dolgot, hogy indokolt legyen egy nagy tároló.

Helytakarékosság szempontjából a WC is a fürdőszobába került. Vannak szobáink zuhanyzóval és vannak olyan szobák, amikhez kád van.

Főként azzal játszottunk, hogy milyen színű legyen a csempe, hogy a fürdőszoba stílusát tekintve ne egy teljesen különálló elem legyen, hanem sokkal inkább a szoba egészének a része. Színeiben minden fürdőszoba passzol a szoba háló részéhez.

Éppen azért, mert a vendégek kevés holmival érkeznek és nem maradnak sokáig, nem kellett annyira a praktikusságra törekednünk, sokkal inkább a látványra koncentráltunk. Designer csempék, amorf formájú, nagy helyet foglaló, ámde divatos polcok, amik inkább jól néznek ki, mint amennyire hasznosak. Nem lehet valami sokat rájuk pakolni, viszont tényleg jó néznek ki. Minden fürdőben van egy kisebb tükrös szekrény, ahova pakolni lehet, egy mosdókagyló, wc, kád vagy zuhanyzó, designer polcok és egy pár akasztó. Nem gondoltuk túl, egyszerű berendezésű, de modern fürdőket alkottunk a szálloda összes szobájához.

Amikor a fürdőszobákat terveztettük, akkor gondoltam bele, hogy mennyire fontos is, hogy hogyan rendezzük be a fürdőszobánkat. A fürdőszoba bútor sokkal nagyobb szerepet játszik egy fürdőszobában, mint mondjuk a csempe. Sokkal többet jelent, hogy a mindennap használt tisztálkodó szereinket legyen hova tenni, mint az, hogy valamelyik utolsó trend szerinti színeket válasszunk.

Persze, nem azt mondom, hogy a fürdőszoba bútor a legfontosabb része az egész fürdőnek, de nem elhanyagolható tényező. Fontos, hogy mindig logikusan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk a fürdőben tartani és annak mennyi hely kell.

Általános tapasztalat, hogy jobb, ha több helyünk van, mint amennyi holmink, mert később úgyis ki fogjuk tölteni a rendelkezésre álló helyet.

Praktikusan kell berendezni a fürdőt, minden fürdőszoba bútor olyan kell, hogy legyen, ami a legjobban megfelel a funkciójának. Tehát, nem szabad abba a hibába beleesni, amit a hotelnél csináltunk. Ott ugyanis lényegtelen, hogy két polc közt kicsi a hely és nem fér be egy nagy tusfürdő, vagy hogy pont akkora, hogy kettő és fél tusfürdő férne el rajta, nem három.

Ezek egy hotel esetében lényegtelen tényezők, de otthon igenis számítanak. Otthon nem mindegy, hogy van e elég helyünk ahhoz, hogy minden tusfürdőt a kádból is elérhető helyre tudjunk pakolni, vagy hogy legyen hely a törölközőknek, ahol meg tudnak száradni, meg ahol a tisztákat tárolhatjuk.

Minden fürdőszobát az adottságainak megfelelően kell berendezni, egy kis fürdőszobában úgy kell elhelyezni a szükséges bútorokat, hogy a legtöbb helyet spóroljuk meg velük, de egy nagy fürdőben éppen az lenne a lényeg, hogy kitöltsük a nagyobb tereket.

A csempe színválasztása is alapvetően meghatározza, hogy milyen színű bútorokat vehetünk, de nem szabad arról elfeledkeznünk, hogy egy fürdőszoba bútor első sorban praktikus kell, hogy legyen és csak utána számít, hogy milyen a kinézete, mennyire praktikus.

A furdoszobaotletek.hu oldalon rengeteg ötletet láttam fürdőszoba bútor témában, érdemes elolvasni ezeket. Itt sorra veszik, hogy milyen bútorokat vehetünk, milyen lehetőségeink vannak. Például, hogy egy kisebb területű fürdőszobába az állópolc helyett jobb, ha lebegő polcot veszünk.

Mindenképpen jó tanács, hogyha egy hotelben megtetszik a fürdőszoba, ne akarjunk olyat otthonra, mert egyáltalán nem otthoni használatra vannak tervezve ezek a berendezések.